Refurbished iPhone kopen: doen of niet?

Ben jij groot fan van Apple? Dan ben je vast en zeker in het bezit van een iPhone. Ondanks dat Apple telefoons van goede kwaliteit produceert, gaat een iPhone niet voor eeuwig mee. Na een paar jaar gaat de kwaliteit van de accu vaak achteruit en kan jouw telefoon gebreken gaan vertonen. Dit kan natuurlijk frustrerend zijn. Ben jij het zat? Dan wordt het tijd om uit te kijken naar een nieuwe telefoon. De kans is groot dat jij opnieuw voor een iPhone gaat, alleen dan een wat nieuwer model. De nieuwste telefoons van Apple zijn echter ontzettend duur. Wanneer jij jouw toestel los koopt, ben je zo’n beetje duizend euro lichter. Jij kunt ervoor kiezen om een iPhone met abonnement te nemen, maar dat kost je per maand ook behoorlijk wat. Vind jij het allemaal toch wat duur? Kijk dan eens of jij een refurbished iPhone kunt kopen!

Wat is een refurbished iPhone?

De kans is aanwezig dat jij nog niet eerder van een refurbished iPhone hebt gehoord. Toch zijn er steeds meer mensen die een refurbished toestel kopen. Op zich niet gek, want zo’n telefoon is een stuk goedkoper dan wanneer je deze nieuw koopt. Een refurbished iPhone is namelijk al eens gebruikt. Het is dus een tweedehands toestel. Denk nu niet dat dergelijke telefoons ook al op zijn, want ze zijn vaak maar korte tijd gebruikt. Vaak zijn dergelijke toestellen van (grote) bedrijven geweest. Zij schaffen eens in de zoveel tijd nieuwe toestellen aan voor hun personeel en de oude doen ze vervolgens van de hand. Aanbieders van refurbished telefoons nemen zo’n apparaat eerst onder handen en voorzien deze van de nieuwste software. Ook worden mankementen aan het toestel verholpen.

De voordelen van een refurbished toestel

Laten we maar direct beginnen met het grootste voordeel van een refurbished iPhone: de prijs. In de winkel betaal jij het volle pond wanneer je een nieuwe telefoon koopt. Een refurbished iPhone kost jou aanzienlijk minder geld. Een ander voordeel is dat jij ook gewoon garantie hebt wanneer je een refurbished telefoon koopt. Kijk wel goed naar de lengte van deze garantie, want dit verschilt vaak per aanbieder. Soms heb je zes maanden garantie, terwijl de garantie elders twee jaar is. Ten slotte ben jij ook nog eens duurzaam bezig wanneer je kiest voor een refurbished iPhone. Jij geeft het toestel in dat geval namelijk een tweede leven. Er hoeft geen nieuw toestel geproduceerd te worden en daardoor draag jij jouw steentje bij aan het milieu.

De nadelen

De voordelen van een refurbished iPhone klinken aantrekkelijk, maar er zijn uiteraard ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel is dat jij niet weet hoe het met de staat van het toestel zit. Een iPhone kan er aan de buitenkant goed uitzien, maar je weet natuurlijk niet wat de staat van het binnenwerk is. De telefoon wordt voorzien van de nieuwste software, maar je weet niet of deze goed functioneert. Ook weet je niet hoe het met de accu zit. Je moet maar net geluk hebben dat jij een goed toestel uitzoekt. Een ander nadeel is dat je niet weet hoe de verkopende partij met het toestel is omgegaan. Is de binnenkant echt helemaal opgelapt? Dan betaal je direct aanzienlijk meer geld. Ga er overigens ook niet klakkeloos vanuit dat alle refurbished telefoons bij alle aanbieders net zo goed zijn. Er kan zelfs per model verschil zitten in de kwaliteit van het toestel. Maak dan ook geen overhaaste beslissing wanneer het op een refurbished iPhone aankomt.

Wat betaal je voor een refurbished iPhone?

Voor jij een refurbished toestel koopt, wil je natuurlijk eerst weten wat dit jou gaat kosten. Dit hangt van een aantal factoren af. Allereerst de aanbieder. Zoek jij een iPhone 7 refurbished? Vergelijk dan altijd verschillende aanbieders met elkaar. Veel mensen denken dat de prijzen van refurbished iPhones hetzelfde zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. Door een vergelijking te maken bespaar jij vaak al snel tientallen euro’s. Ten tweede is natuurlijk ook het model van invloed op de prijs. Zoek jij de nieuwste refurbished iPhone? Dan betaal je hier logischerwijs natuurlijk ook meer geld voor dan wanneer jij voor een ouder model kiest. Tot slot speelt de staat van het toestel uiteraard ook mee in de prijs. Is de telefoon goed onderhouden en heeft hij weinig mankementen? Dan ben jij meer geld kwijt dan wanneer het toestel beschadigd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.